Nieuwe Meesters

Nieuwe instrumenten

Bas Maas bouwt nieuwe instrumenten, in opdracht of omdat hij zelf iets wilt bouwen wat gebouwd moet worden. Kopieën van de grote Italiaanse Meesters, maar ook steeds vaker eigen ontwerpen met een klassieke grondslag of verrassende twist.

In opdracht gemaakt

Hij studeerde in 2003 af aan de gerenommeerde Newark School of Violinmaking. Voor zijn eindexamen viool ontving Bas de Benslow Music Trust Award. Regelmatig doet hij mee in de top tien van internationale vioolbouwconcoursen zoals de Ente Triennale te Cremona en het Manchester International Cello Festival.al.

Over Bas Maas

“In 1998 heb ik mijn eerste instrument gemaakt, de zelfbedachte “fiedel” Deze “fiedel” is een wat verwarde samenstelling van een gitaar, viola da gamba en altviool met zeer lange hals. Aan het bouwen van die fiedel heb ik enorm veel plezier beleefd. Het bewerken van esdoorn en fijnspar met schaaf, guts en mes,  de spanning over de nieuwe klanken, ik was verkocht.”

Vele instrumenten later

“Inmiddels vele instrumenten, vooral violen alten en celli verder blijven de relaties tussen vorm, materiaal en klank me fascineren Het hout komt tot leven door te klinken. Met mooie materialen, een goed ontwerp en je eigen handen heb je iets gemaakt waarmee een muzikant zich kan uiten en waarmee mensen geëmotioneerd kunnen worden.”

Openingstijden atelier:
woensdag   13.00 - 18.00
donderdag  13.00 - 21.00
vrijdag         13.00 - 18.00

Hemonystraat 22
1074 BP Amsterdam

+31 (0)20 7724962

Laat een bericht achter